Edzések

Cross training

A Cross Training fogalma elég tág. A mi edzéseink a Ma egyre népszerűbb CrossFit alapjaira épülnek. Az edzéseken a feladatokat saját testsúllyal, illetve ellenállással (súly,kettlebell,...) végezzük. Természetesen a TRX is kihagyhatatlan. Ebből kifolyólag a gyakorlatok tárháza szinte kimeríthetetlen. Ezáltal változatos, színvonalas edzések alakíthatóak ki.

A Cross Training fejleszti mindazon képességeket, amelyek a fittséget jellemzik (erő, gyorsaság, állóképesség,...). Ezek a hétköznapi életben nélkülözhetetlenek számunkra. Rendszeres Cross Training edzésekkel viszonylag rövid idő alatt kialakítható egy atletikus, funkcionális izomzat, amely csak a hasznunkra válhat.

Figyelem!

Haladó TRX-esek és jó fizikai állapotban lévők számára ajánlott!

Spinracing

A Spinracing az egész testet megdolgozó módszer (total body training). Formálja a farizmokat, szálkásítja, erősíti a lábizmokat és a hasizmot; a felsőtest bevonásával, a karhajlításokkal pedig tónusba hozza a váll-, és a kar izmait is. A kerékfékek állításával az ellenállás ereje változtatható, így a kerékpáros hegy-, emelkedő-, sík - és lejtőmenetek is utánozhatók, valamint az intenzitás és az edzés erőssége is variálható.

A Spinning program megalkotója Johnny G, a világhírű amerikai kerékpárversenyző. A Spinning leginkább egy szabad ég alatti kerékpáros edzés teremben történő leképezéséhez hasonlítható. Az alsótestet szintén intenzíven megdolgozza az ellenállás használatával, felsőtestre nincsenek gyakorlatok.

Zenehasználat

Spinracing órán MINDIG a zene ütemére dolgozunk, melynek tempója folyamatosan változik. Maximálisan kihasználjuk a zenében rejlő energiát! Stílusok tekintetében pedig csak a fantázia szab határt annak, hogy edzés közben milyen zene visz, vagy lendít át egy egy holtponton.

Spinning esetében alapvetően a zene leginkább csak aláfestés, de ez nagymértékben függ az órát vezető edzőtől is.

Gymstick

Milyen eredményeket érhetsz el Gymstick edzésekkel?

A Gymstick – olyan mint egy súlyzórúd, amelynek végéhez két gumikötél illeszkedik - a kezek és a lábak között állandó változó erőteret hoz létre. Amint az első gyakorlatokat végzed, azonnal érezni fogod, hogy az egész tested, szinte minden egyes izmod tónusba kerül. Ez az állandó kontroll, korrekciós és stabilizáló hatás eredményezi a Gymstick edzések különlegesen komplex edzéshatásait.

Komplex képességfejlesztés

A Gymstick egyedülálló módon sokoldalú képességfejlesztést tesz lehetővé. Erőfejlesztés, állóképesség fejlesztés, izomtónus fokozás, ízület és gerincstabilizálás, egyensúly és koordinációfejlesztés történik minden egyes edzésen.

TRX

TRX Suspension Trainer a funkcionális edzés egyik alapeszköze, amely izomláncok edzését teszi lehetővé.
TRX jelentése teljes testtel végzett ellenállasos edzés.

Suspension Trainer egy könnyen hordozható heveder rendszer, mely mobil edzőteremként használható.A felfüggesztéses edzés jellemzője, hogy a felhasználó kezét vagy lábát egy felfüggesztési pont tartja, miközben a masik végtaggal a talajon támaszkodik. Ellenálláként a saját testsúlyt használja,az intenzitást a test talajjal bezárt szöge illetve a stabilitás adja. Ezáltal gyakorlatok százainak elvegzését teszi lehetővé.

Bárhol alkalmazható, bármilyen fittségi szinten, és bármilyen fittségi célhoz. Használatával erőt, állóképességet, koordinációt, hajlékonyságot és a core izmok stabilitását tudjuk fejleszteni.

Személyi edzés

A személyi edző egy mozgáskultúrában, táplálkozásban és sportanatómiában jártas szakember, aki átfogó ismeretekkel rendelkezik a fizikai megterhelés emberi testre gyakorolt hatásairól. Tisztában van a gyakorlatok tökéletes kivitelezésével, különböző gépek és sporteszközök szakszerű használatával, valamint az élelmiszerek tápértékeivel. Képes bármilyen adottságú ember igényeihez megfelelő edzésterv és étrend kialakítására, valamint folyamatos koordinálására.

Feladata a páciens fittségi állapotának helyreállítása és/vagy növelése. A személyi edzés helyszínéül éppúgy megfelelnek edzőtermek, mint a parkok, vagy akár az ügyfél otthona. A személyi edzés minden esetben állapotfelméréssel indul, hogy az edző pontos képet kaphasson az ügyfél fizikai állapotáról. Ezt követően kezdődik meg a célok figyelembe vételével a tervszerű munka, amely legtöbbször az ügyfél túlsúlyának csökkenését vagy izomtömegének növelését jelenti.

HOT IRON

Aki járt már a MOVE-ban GymStick órán, annak ismerős lehet A HOT IRON edzés felépítése. Ez is csoportos edzésmódszer, a munka előre koreografált, azaz külön, az adott edzéstervhez írt zenére történik, annyi
különbséggel, hogy itt súlyzókkal végezzük az edzést. A hatékonyságot a tervszerűen felépített edzésprogram adja - a gyakorlatok típusa, sorrendje, ismétlésszáma, intenzitása mind mind úgy van kialakítva, hogy az óra a változatosság mellett a maximális átmozgatást is szavatolja.

Érezd jól magad!

A HOT IRON mottója: “HAVE FUN”, azaz érezd jól magad az óra alatt! Az egyedül végzett súlyzós edzés egy idő után rém unalmassá tud válni, ami motivációvesztéshez is vezethet. Ezen a csoportos órán viszont másokkal együtt, szinkronban végzed a gyakorlatokat az edző irányításával, így közel sem lesz unalmas, sőt, rendkívül szórakoztatóvá válik ezáltal az
edzésmunka. A mélypontokon pedig a zene továbblendít!

Nők vs. súlyzós edzés

Lányok, nők, asszonyok! Nektek sem kell tartani a súlyzós edzéstől - az ellenállást (súlyokat) mindig az aktuális fizikai állapotnak megfelelően választjuk meg, hidd el, bírni fogod! Sőt, óráról órára láthatod majd a fejlődésed - hova jutsz majd el az első órához képest. Azt a súlyos tévhitet pedig, hogy a súlyzós edzéstől férfias leszel, gyorsan verd is ki a fejedből! Ez fizikailag lehetetlen, hisz a női hormonrendszer sokkal kevesebb izomépítésért felelős hormont tartalmaz, ezért a nők számára a súlyzós edzés okozta terhelés természetes módon csak annyi izomzat felépítését teszi lehetővé, ami a tónusos, formás fizikum eléréséhez szükséges.

HOT IRON és a zsírégetés

A súlyzós edzés a tévhitekkel ellentétben rengeteg kalóriát eléget - akár többet, mint egy kardio edzés. Mivel zenére, ütemesen történik a munkavégzés, beindulnak a zsírégető folyamatok, mindemellett pedig az izomrostok terhelése az izomzat fejlesztését teszi lehetővé. Két legyet egy csapásra!

Egy szónak is száz a vége: ha szeretnél zsírt égetni, erő-állóképességet fejleszteni és a külsődet esztétikusan izmossá, tónusossá alakítani, akkor ez az óra Neked van kitalálva!